We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Maila, un m​ó​n de contes a trav​é​s de la m​ú​sica (2014)

by Marta Casals

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €7 EUR  or more

     

1.
Ja hem dinat i és hora d'anar d'excursió. Avui hem preparat una ruta especial. Ara agafem una mica de berenar; estem tots preparats, doncs comencem a caminar. Entrem al bosc que s'omple de sorolls ben estranys. Al fons del camp veiem un gran arbre... de titelles! Després de jugar una estona amb la pilota alguns dels cosins comencem a investigar. Anem trepant la copa d'aquest gran arbre, de sobte descobrim que té un tresor amagat. Surten de les fulles personatges i animals. Tots plegats formen un món màgic... de titelles! "Som els titelles del món dels contes; venim per fer-vos somiar!" Entrem al bosc que s'omple de sorolls ben estranys. Al fons del camp veiem un gran arbre... Surten de les fulles personatges i animals. Tots plegats formen un món màgic... de titelles!
2.
Enmig d’un dur hivern, tralara laralara là. Diuen que va aparèixer un home gros com un cabàs. Va arribar al poble de nit tothom estava ben dormit. I va fer un crit i ens va deixar ben estabornits. Era el Carnestoltes, un gegant amb el cap gran. Havia vingut a dir-nos: ja us podeu tots disfressar! Tralarà, lararà… Els nens del poble, tots encuriosits laralara là. Van apropar-s’hi a veure el nas que duia tot pintat. Un deia que era un animal amb potes de conill i l’altre hagués jurat que no tenia un bon perfil. Era el Carnestoltes... I van passar tres dies i tres nits trala ra là, sense parar de moure el cos i de dansar plegats. Un dia algú va dir, cridant a tort i a dret i a arreu “això ja sembla un olla de grills i n’estic ben fart”. Era el Carnestoltes...
3.
El Pastís 02:12
Lalalarala lalalarala... Un dia d'agost vaig anar a passejar i dins del mercat un pastís vaig provar. Era especial, no era dolç ni salat. però em va enamorar i per això vaig demanar. Vull vull vull la recepta! Vull vull vull la recepta! La dependenta va començar a dictar aquells ingredients que no podien pas faltar. “Un moment senyora, necessito un paper” I tot estranyat, vaig tornar a demanar... Vull vull vull la recepta! Vull vull vull la recepta! Una mica de cel blau enfarinat, Tres gotes de pluja per remenar. Una mica d'herba fresca, quatre fruits secs, i per donar el toc de gràcia, escolteu bé! El pastís més bo del món es farà amb el somriure de tothom! Lalalarala lalalarala...
4.
Les orenetes 01:57
Vola que vola pel camp. Si no saps on anar pots venir al cau. Allà hi visc jo i la mare i els meus germans. Només caldrà cantar... Piu piu piu piu piu fan les orenetes. Piu piu piu piu piu sabeu cantar? Piu piu piu piu piu fan les orenetes. Piu piu piu piu piu cantem plegats. Caldrà que cullis branquetes, sorra i pedretes i així construir. La nostra casa d'estiu per no passar calor i poder cantar... Piu piu piu piu piu fan les orenetes. Piu piu piu piu piu sabeu cantar? Piu piu piu piu piu fan les orenetes. Piu piu piu piu piu cantem plegats.
5.
Xop xop xop xop baixa el curs del riu, xop xop xop xop i anem ben molls! Pel riu Danubi hem decidit viatjar, no ens esperàvem aquesta aventura! Milions de peixos hem vist passar mentre els habitants anaven saludant. Xop xop xop xop baixa el curs del riu, xop xop xop xop ara estem ben molls! El riu és llarg, travessa mig continent, i amb gran cabal avança a tothora. Tant si és de nit com d’hora al matí hem de mirar de seguir el camí. Xip-xap, quasi caic; com tremola aquesta barca. xac-xec, ja m’he lligat, podem tirar endavant! Xop xop xop xop baixa el curs del riu, xop xop xop xop ara sí que anem ben molls!
6.
El Polissó 02:54
Composició i interpretació: Marta Casals i Iñaki Marquiegui Gravació i mescla: Marc Palet
7.
Màgia 01:16
I dins d’un bosc espès rere un arbre en Kurt va descobrir un amagatall. En un cau fred i fosc va trobar-hi un ratolí ferit el va voler ajudar. I quan el menut animal va veure que aquell bon jan l’havia vingut a salvar. Va moure les potetes tot content i en Kurt se’n va tornar a casa ben tranquil.
8.
El conte comença així: hi havia una vegada un vailet que preguntava a tothom quin és el primer conte que es va explicar en el món? A Orient i a l’Àsia menor, als contes sempre hi havia una serp que enverinava als més dolents i els elefants caminaven trepitjant els arbres de tres en tres. Des de contes de pirates i princeses i dragons al llarg de la història humana n’hem passat de tots colors. Aventures i tragèdies, històries amb molt d’humor els infants han de resoldre els misteris d’aquest món. Diuen que els gladiadors del romans, eren més forts que uns tigres enfadats. I els demanaven que lluitessin dins de l’amfiteatre contra tot el que se’ls posés al davant. Més endavant van arribar uns pirates, el que els entusiasmava era robar. Saquejaven tots els pobles, i després navegaven arreu del mar esquivant tempestats. Des de contes de pirates... I així podríem seguir recordant les grans gestes dels humans però encara queden per explicar un munt de noves històries que tots volem escoltar. Des de contes de pirates....

credits

released November 10, 2013

license

all rights reserved

tags

about

Marta Casals Barcelona, Spain

Música, professora, gestora cultural. Doctora en Sociologia per la Universitat de Barcelona. Co-directora de "Sonall, música per a nadons". Directora de l'espectacle musical infantil "Maila, un món de contes a través de la música".

contact / help

Contact Marta Casals

Streaming and
Download help

Report this album or account

If you like Marta Casals, you may also like: